Djembéles

Djembélessen zijn een erg leuke manier om kennis te maken met Afrikaanse percussie. Naast de ritmes wordt er soms een bijpassend Afrikaans liedje gezongen. Een heerlijke manier om te ontspannen en om er even uit te zijn. En je bent nooit te oud om te beginnen!

Er wordt op meerdere niveaus lesgegeven, van beginners tot mensen met meerdere jaren speelervaring. Instromen in een bestaande lesgroep is op elk moment mogelijk. Als je ervaring hebt, kun je een keertje meespelen om te kijken in welke lesgroep je thuishoort. Neem hierover gerust contact op.

Bij voldoende belangstelling kunnen er ook djembélessen overdag gegeven worden. Makkelijk als je ’s avonds werkt, in het donker niet over straat wilt of gewoon gezellig met een buurvrouw of vriendin na de koffie!
Je hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen djembé. Deze zijn in de lesruimte voldoende aanwezig. Ook hoef je geen noten te kunnen of leren lezen. Bij twijfel, neem even contact op.

Ben je snel afgeleid, druk, heb je te weinig of juist teveel energie, heb je dit altijd al eens willen doen, kom dan ervaren hoe lekker je je voelt na een uurtje spelen!

Jeugdlessen djembé

Kijk voor actuele informatie en data van de lesblokken op de homepage van deze website.

Afrikaans en Japans slagwerk

De slagwerklessen worden gegeven op grote bastrommels met twee stokken. Het is een heel intense ervaring, die enorm veel energie kan geven. Er wordt gewerkt met Afrikaanse en Japanse ritmes, elk met hun eigen karakteristieke kenmerken. De stukken die gespeeld worden kunnen uit meerdere partijen bestaan, zodat ‘door elkaar heen‘ wordt gespeeld. Dit wordt stap voor stap ingestudeerd.

Vaak worden er geluidsopnames gemaakt en doorgestuurd om thuis nog eens droog te oefenen of om in alle rust alles nog eens te beluisteren. Dit werkt zeer goed, maar moet niet gezien worden als verplicht huiswerk.

Als je niet elke week op een vaste tijd kunt komen spelen, is het alternatief om in te schrijven op een ‘open slagwerk workshop’. Deze wordt bij voldoende belangstelling in het weekend gegeven. Kijk even bij de aankondiging ‘open slagwerk workshop’.