Veel bedrijven hebben al de weg gevonden naar Slagwerkt. Een workshop djembé of slagwerk is een prima bezigheid als bedrijfstraining, teambuilding of als onderdeel van een personeelsfeest. Als bedrijfstraining kan een workshop dan gezien worden als een non-verbale versie van de training om de informatie verder te verdiepen. Vooraf wordt dan ook altijd geïnformeerd naar de doelstelling van een training om hiermee een aansluiting te vormen.

Als een team gevormd moet worden na een fusie of reorganisatie, is een workshop een strategische manier om het groepsproces te bevorderen en aan te sturen. De inhoud van de workshop wordt dan aangepast om dit doel te bereiken middels het samen muziek maken.

Ook als creatieve uiting met als doel plezier en ontspanning zijn beide workshops zeer geschikt. Menig familiedag, vrijgezellenfeest of reünie is hierdoor al een onvergetelijke herinnering geworden. Het versterkt de teamgeest omdat samen muziek maken communiceren beoogt. Daarnaast is het een heel leuke manier om je collega’s of je familieleden/vrienden eens op een andere manier te leren kennen.

Het is voor deze workshops niet noodzakelijk over muzikale ervaring te beschikken. De workshop wordt opgebouwd met als doel dat iedereen uiteindelijk volwaardig deelneemt.